Tips om je nieuwe keuken zo lang mogelijk schoon te houden

Tips om je nieuwe keuken zo lang mogelijk schoon te houden

maart 16, 2022 0 Door Rik Veldhuizen

Je nieuwe keuken is ontegensprekelijk de meest gebruikte ruimte in je huis, en het is niet meer dan normaal dat je keuken rommelig wordt. Dit komt door het feit dat wanneer je kurkuma kopen, kruiden, vlees, groenten en andere etenswaren in de supermarkt, je ze eerst in de keuken zet.  Om een ​​rommelige keuken te voorkomen, moet je opzettelijk zijn om het netjes te houden. Je keuken heeft elke dag aandacht nodig. Als nieuwe keuken is het eerste wat je moet doen om hem netjes en schoon te houden altijd georganiseerd zijn. Voor alles een plekje in je keuken. Zorg ervoor dat elke pan, mes, pot, zijn plaats heeft in de keuken. Bewaar al je keukengerei in een pot of organiseer ze op haken. Een andere tip om je nieuwe keuken schoon te maken, is om altijd te wassen terwijl je bezig bent. Zorg ervoor dat je de potten, borden of lepel na gebruik afwast voordat je andere dingen gaat doen. De vuistregel is om vuile hulpprogramma’s na gebruik nooit ongewassen achter te laten.

Maak altijd je keukendoeken schoon

Om je keuken altijd schoon te houden, is het van het grootste belang dat je regelmatig je poetsdoeken schoonmaakt en verwisselt. Vuile keukendoeken zorgen ervoor dat je keuken er vreselijk uitziet en zelfs het ergste is dat ze de perfecte habitat zijn voor bacteriën om te broeden. Zorg er dus altijd voor dat je je keukendoek grondig wast. Een goede tip is om voor verschillende delen van de keuken een andere kleur doek te gebruiken, dit helpt de verspreiding van bacteriën tegen te gaan. Doe er daarnaast goed aan om ook je sponzen en borstels schoon te houden.

Een plan maken

Het is niet gemakkelijk om de keukentaken bij te houden, vooral als je een gezin hebt. Het is dus een goed idee om een ​​plan te maken en taken te delegeren. Als je kinderen hebt, betrek ze er dan bij. Geef ze keukenschoonmaaktaken voor een beloning.