Tips voor een fijne sfeer thuis

Tips voor een fijne sfeer thuis

april 5, 2022 0 Door Rik Veldhuizen

Nu de winter achter ons ligt en de dagen niet meer guur en kil zijn, maar juist langer en lichter, hebben veel mensen zin om hun woonkamer een kleine make-over te geven. Het is leuk wanneer je huis in de zomer ook een zomerse uitstraling heeft, en in de winter een meer winterse uitstraling. Gelukkig hoeft zo’n make-over niet duur te zijn! ben je benieuwd hoe je je woning summer-proof maakt voor niet al te veel geld? Lees dan gauw verder!

Schoonmaken

Voordat je met een make-over begint, is het verstandig eerst je huis eens goed op te ruimen en schoon te maken. Gooi ook spullen weg die je eigenlijk al heel lang niet gebruikt hebt. Vaak liggen er meer spullen in je huis dan je eigenlijk door hebt, puur omdat je de helft vaak niet eens meer nodig hebt of al jaren geleden vervangen hebt door iets anders. En dat is niet alleen jammer van de ruimte die die spullen in beslag nemen, het is ook niet rustgevend voor je hoofd. Ga dus eens een keer goed je huis bij langs, ruim goed op, maak schoon en gooi weg wat je niet meer gebruikt. Er wordt niet voor niets gezegd dat een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd! voor het schoonmaken kun je bacillol gebruiken.

Temperatuur

Ook de temperatuur is van belang in een huis. Het moet niet te koud zijn op een kantoor, maar wanneer het te warm is word je snel moe en duf. Een ideale temperatuur voor een huis is rond de 20 graden. 

Luchtkwaliteit

Ook de luchtkwaliteit draagt bij aan een fijne sfeer. Het is dus belangrijk dat de luchtkwaliteit op orde is. Zorg er daarom voor dat je het huis regelmatig ventileert. Daarnaast moet de lucht ook niet te droog zijn. het is een tip om planten aan te schaffen voor je woning. Deze kunnen namelijk helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren. Verder produceren planten zuurstof. Daarnaast hebben planten ook een kalmerend effect. Het is namelijk zo dat je door een groene kleur rustiger wordt. Ideaal in tijden wanneer het druk en hectisch is. En er zijn ook genoeg planten die niet veel verzorging nodig hebben, bijvoorbeeld een cactus. Dat scheelt weer onderhoud.

Kleur

Daarnaast doet ook kleur erg veel met de sfeer in een woning. Denk niet alleen aan de kleur van een wand, maar ook aan de kleur van onder andere meubels en accessoires. Wanneer je kiest voor warme kleuren, zal dat zorgen voor een gezellige en fijne sfeer. Warme kleuren zijn onder meer, oranje, donkerrood, bruin of okergeel. Een kale of betonnen muur voegt namelijk niet veel toe aan de sfeer.