Tips voor het kiezen van de beste tuinmeubels

Tips voor het kiezen van de beste tuinmeubels

augustus 1, 2022 0 Door Rik Veldhuizen

Tuinmeubels zoals een tuintafel maken je buitenruimtes comfortabeler en nuttiger. Een eenvoudig stenen terras kan worden omgetoverd tot een plek om buiten te eten door een grote tafel en comfortabele terrasstoelen toe te voegen. Bij mooi weer kan een veranda met een rieten bank en een klassieke schommelstoel met zachte kussens snel een tweede familiekamer worden. Als je de juiste terrasmeubels hebt voor kleine ruimtes zoals balkons en pocket gardens, wil je meer tijd buiten doorbrengen. Gebruik onderstaande tips om je te helpen bij het kiezen van het beste terrasmeubilair. Met wat planning kan je achtertuin je nieuwe favoriete plek worden om rond te hangen, te eten en mensen te ontvangen.

Ken je behoeftes

Bedenk eerst hoe je je buitenruimte wilt gebruiken. Wil je dat het bijvoorbeeld op warme zomeravonden een eetgelegenheid wordt? Wil je de ruimte gebruiken voor je volgende etentje of de verjaardag van je kind? Zie je een rustige plek voor je om te lezen met comfortabel terrasmeubilair in je buitenkamer? Op deze manier weet je precies wat je krijgt als je online winkels zoals Tuinmeubelshop bezoekt of in fysieke winkels rondloopt.

Test je terrasmeubels

Ga op de terras stoelen en banken zitten die je wilt kopen voordat je ze koopt. Tijdens de warmere maanden zullen terrasmeubilair waarschijnlijk veel worden gebruikt, dus het is belangrijk dat de stoelen comfortabel zitten. Als je terras vol staat met meubels die er niet uitnodigend uitzien, zullen je gasten er minder snel gebruik van maken. Zoek naar meubels met rugleuningen en zachte kussens op de stoelen, of voeg donzige kussens toe aan metalen en houten meubels om het zo comfortabel mogelijk te maken. Zorg ervoor dat alle stoffen bestand zijn tegen het weer, zodat hun kleuren niet vervagen of schimmel groeit.

Kies buitenmeubels die je gemakkelijk kunt schoonmaken

Breng het grootste deel van je tijd buiten door door te genieten van je leefruimte en tuinmeubelen in plaats van voor het meubilair te zorgen. Zoek naar terrasmeubilair dat gemakkelijk schoon te maken is om de hoeveelheid werk die je hoeft te doen te verminderen. De meeste stukken van metaal, teak, ceder en riet voor alle weersomstandigheden kunnen alles aan.