Tips voor het opdoen van wooninspiratie

Tips voor het opdoen van wooninspiratie

mei 25, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Misschien ben je net verhuisd naar een nieuw huis, heb je een verbouwing achter de rug of wil je gewoon graag je huis een compleet nieuwe inrichting geven. Hiervoor heb je natuurlijk een beetje inspiratie nodig over wat er allemaal is en wat je zou willen in je eigen huis. Dit kan soms lastig zijn, aangezien er veel te vinden is. Daarom hebben wij drie tips onder elkaar gezet voor het vinden van wooninspiratie.

Tip 1: Social media: Pinterest en Instagram

Onze eerste tip is het kijken op social media voor wooninspiratie. Hiervoor zijn Pinterest en Instagram de beste apps. Hierop kun je makkelijk dingen die je leuk vindt opslaan, zoals bij Instagram, of in een bord zetten met meer wooninspiratie, zoals bij Pinterest. Je zoekt makkelijk naar een bepaalde ruimte of bepaald decor in de zoekbalk en al snel zul je veel idee├źn vinden. Daar zit vast iets tussen dat je leuk vindt en daarnaast zorgt het voor veel inspiratie. 

Tip 2: tijdschriften

Hou je toch meer van knippen en plakken in plaats van scrollen op social media? Hiervoor zou je dan een woontijdschrift kunnen kopen. Hier staat ook veel inspiratie in en dan kun je meteen bekijken welke producten er te koop zijn. Blader de tijdschriften lekker door tijdens je dagelijkse kopje thee en vindt zo veel inspiratie!

Tip 3: blogs over wonen en interieur

Op woonblogs kun je ook veel inspiratie vinden, zoals op die van ons. Deze blogs zijn up to date en zullen veel tips en tricks hebben over woon- en interieurinspiratie. Hier zul je vinden wat de trends zijn van dit jaar en kiezen wat het beste past bij jouw huis en idee over je inrichting. Blogs zijn makkelijk bereikbaar en makkelijk te lezen. Hieruit kun je veel inspiratie halen en daarna aan de slag gaan.