Tips voor leuke tuinverlichting

Tips voor leuke tuinverlichting

juli 15, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Je tuin heb je om van te genieten. Een plek waar je je eigen stukje natuur hebt en kunt doen wat je wilt. Goede tuinverlichting is hierbij onmisbaar. De juiste tuinverlichting zorgt voor meer sfeer en daarnaast is het natuurlijk ook erg praktisch.

Elementen accentueren

Je tuin is uiteraard een geheel, maar deze kent vast ook leuke accenten en hoekjes. Maak slim gebruik van verlichting om deze elementen in je tuin te accentueren. Het is bijvoorbeeld heel mooi om je looppaden subtiel te verlichten met spots in de grond of lage straatverlichting. Hierdoor zie je goed waar je loopt en geeft het je tuin extra sfeer. Heb je een pergola of mooi hekwerk van Adéquat in je tuin staan? Dan geeft het ook veel sfeer om hier mooie lichtslingers in te hangen!

Verlichting met sensor

Je wilt waarschijnlijk dat niet alle verlichting de hele avond brandt. Sommige verlichting wil je handmatig in- en uit kunnen schakelen, maar er zijn ook plekken waar dit niet nodig is. Juist bij bijvoorbeeld de looppaden is het makkelijk om verlichting te hebben met sensor. Zo bespaar je makkelijk energiekosten, doordat de verlichting alleen brandt als er beweging is.

Smart tuinverlichting

Het ging zojuist al over lampen met sensoren, maar ook je overige tuinverlichting kun je smart maken! Dit kan door er bijvoorbeeld een timer op te zetten. Zo springt de verlichting op de door jouw gekozen tijdstippen uit en aan. Daarnaast is er ook verlichting die je met je telefoon kunt bedienen. Super makkelijk en energie besparend!