Tips voor statements in het interieur

Tips voor statements in het interieur

juni 7, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

We zien steeds vaker dat statement pieces een steeds prominentere plek innemen in het interieur. Als je iemands woning binnentreedt, valt zoiets meteen op. Zoiets blijft mensen ook lang bij, dus ze zullen jouw woning niet snel vergeten. Je kunt op allerlei manieren een statement piece toevoegen aan jouw interieur. Dit kan op het gebied van een volledig meubel, maar ook als decoratie of juist door een muur te schilderen. 

Decoratie

Op het gebied van decoratie zijn er talloze items te vinden die er echt uit kunnen springen in jouw interieur. Decoratie-items in een bijzondere kleur kunnen dit effect al creëren. Maar ook het juist rustig houden van een interieur kan het ook al voor je doen. Een woning met moderne grijs- wit- en zwarte tinten met daaraan toegevoegd gouden accenten ziet er bijvoorbeeld erg mooi en uniek uit. 

In de magazines zien we allerlei statement decoratie-items voorbij komen. Zo waren de laatste tijd bijvoorbeeld de natuur- en dieren items erg in. Denk hierbij aan een kandelaar in de vorm van een dier, behangpapier met tropische bladeren of een beeldje in de vorm van een ananas of palmboom bijvoorbeeld.  

Kamerschermen

Items die nu echt een statement maken in jouw interieur, zijn kamerschermen. Je vindt kamerschermen in allerlei soorten, maar één ding is zeker: mensen zullen het niet snel vergeten. Een kamerscherm is ten eerste ideaal voor wanneer je een soort afgesloten ruimte wil maken in een grotere ruimte, of simpelweg wat meer privacy wil creëren. Als je mee wil gaan met de huidige trends, zouden kamerschermen van hout of in een donkere kleur goed passen in jouw interieur. 

Eetkamerset

Wanneer je bezoek hebt, zal je waarschijnlijk veel tijd doorbrengen in de eetkamer. Het zit vaak toch net wat makkelijker om aan de eettafel te zitten. Je kunt er een spelletje spelen, van een maaltijd genieten, maar ook gewoon lekker zitten. Een eetkamerset is daarom ook een goede optie om in te investeren. Voor ieders smaak is er wel een eetkamerset te vinden. Als je echt een statement wil maken, kun je kiezen voor een set met een bankje in plaats van stoelen. Of juist voor een hoge tafel met krukken, voor een meer bar-achtige stijl. Je kunt het zo speciaal en uniek maken als je zelf wil! 

Op elk gebied in huis is er wel iets dat je kunt doen om het meer opvallend te laten maken. Combineer verschillende items met elkaar voor een unieke uitstraling, of creëer juist een eenheid door meubelsets te gebruiken of decoratie in dezelfde kleur aan te schaffen. Wat je uiteindelijk ook beslist, jij moet er wonen, dus het is belangrijk dat jij er het meest tevreden mee bent!