Tuin verbouwen? Zo creëer je een geweldige nieuwe tuin

Tuin verbouwen? Zo creëer je een geweldige nieuwe tuin

januari 23, 2023 0 Door Rik Veldhuizen

Wil je dit jaar de tuin verbouwen en ben je op zoek naar tips en inspiratie? Dan ben je op deze pagina precies aan het juiste adres. De tuin verbouwen is een hele klus en onderneming. Maar allereerst is het belangrijk dat je een plan hebt. Daarom geven we hieronder 3 handige tips om je tuin te verbouwen.

Zorg dat je de exacte afmetingen weet

Voordat je begint met de tuin te verbouwen is het slim om de exacte maten van je tuin te weten. Deze kun je zelf meten, maar wanneer je een grote tuin hebt is dit misschien nogal lastig. In dat geval kun je er voor kiezen om een drone fotograaf in te schakelen om het perceel in kaart te brengen. Ideaal toch?

Schets je plannen

Als je de afmetingen eenmaal in je bezit hebt, is het een slim idee om een schets te maken. Indien je dit moeilijk vind kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een expert in te schakelen, al brengt dit wel weer extra kosten met zich mee. Door je plannen te schetsen voorkom je onduidelijkheden en loop je achteraf niet tegen problemen aan. Bovendien is het met een goede schets voor iedereen duidelijk hoe de tuin eruit moet komen te zien. 

Ga op zoek naar leuke tuinspullen

Wanneer de schetsen eenmaal op tafel liggen begint het leukste deel: het uitzoeken van de tuinspullen. Hier kun je je helemaal uitleven bij de tuinwinkels, terwijl je ook veel online kunt bestellen. Onze tip: ga toch maar eens naar de tuincentra’s, want hier kun je beter ervaren hoe bepaalde spullen eruit zien of kun je alvast een beetje van de nieuwe tuin proeven. Bovendien is het vaak een gezellig dagje uit!

Zelf aan de slag of toch uitbesteden?

Heb je groene vingers en vind je het leuk om te klussen? Dan is de tuin verbouwen een leuk project om zelf aan te pakken. Maar kijk je er juist enorm tegenop, dan kan het misschien een slimme zet zijn om de verbouwing uit te besteden. Op deze manier kun jij zelf verder met de dingen die je leuk vindt en waar je goed in bent, terwijl de aannemer al het werk voor je uit handen neemt. Zorg er overigens wel voor dat je een goed gevoel hebt bij de aannemer. Zo voorkom je ellende achteraf. 

Hoe ga jij de tuin verbouwen?

Er zijn diverse manieren om de tuin te verbouwen, maar alles begint bij een goed plan. Weet jij al hoe je de tuin gaat verbouwen? Deel jouw ideeën met onze lezers!