V Maak jouw interieur compleet met de juiste haard

V Maak jouw interieur compleet met de juiste haard

augustus 15, 2022 0 Door Rik Veldhuizen

Bij het zoeken naar een nieuw huis, beschouwen de meeste kopers een open haard als een waardevol interieurstuk. Binnen en buiten zorgen haarden voor een extra vleugje levendigheid. Er zijn verschillende voordelen aan het bezitten van een open haard in jouw huis.

Je zult niet meer zonder een open haard willen leven wanneer je er één in jouw huis hebt gehad. Er zijn verschillende voordelen aan het hebben van een open haard in je huis. Of het nu om een klassieke haard gaat, een eigentijdse vuurhaard, een sfeerhaard of een elektrische haard.

Hoewel een hout gestookte open haard voor veel huizen een traditioneel en tijdloos kenmerk is, kunnen eigentijdse elektrische haarden en haardkachels het installeren van een open haard in jouw huis eenvoudiger en minder duur maken. De juiste haard heeft minder ventilatie nodig en vereist niet het gebruik van een schoorsteen, die in veel eigentijdse huizen vaak ontbreekt.

Warme vuren en gezellige avonden

Er is geen andere vorm van verwarming die dat soort behaaglijke warmte geeft, dan een haardvuur geeft. Je kunt het vuur zien dansen, terwijl de kou wegsmelt. Of je nu een open haard hebt, een inzethaard of een houtkachel, maakt eigenlijk niet uit.. Open haarden vormen een heerlijke plek om met familie en vrienden samen te komen rond de knetterende vlammen. Ook kun je hier in jouw lievelingsstoel een boek lezen of genieten van allerlei andere activiteiten binnenshuis. 

Het kan ongelooflijk romantisch zijn om met degene van wie je houdt voor een haardvuur te zitten, eventueel met een lekker glas wijn erbij. Een haard is één van de weinige dingen in huis, die zorgen voor een dromerige sfeer. Ouders die geen oppas kunnen vinden, kunnen ontspannen voor een romantisch vuur zonder zelfs het huis maar te hoeven verlaten.

Veel huizenkopers kiezen voor een elektrische haard

Veel huizenkopers  gaan van het gas af,  omdat dit duurder is geworden. Een traditionele openhaard met blokken hout wordt gezien als ouderwets en meer en meer mensen kiezen voor een duurzame oplossing, zoals een elektrische sfeerhaard. Die vind je bijvoorbeeld bij https://sfeerhaard-specialist.nl/

Elektrische verwarming is goedkoper te installeren dan gas, heeft geen onderhoudskosten en gaat tot 50 procent langer mee dan een doorsnee gasboiler. Deze elektrische verwarming  is ook 100 procent efficiënt. Dit  betekent dat alles wat je aan stroom gebruikt en betaalt, in warmte wordt omgezet.

De meeste gebruikers beseffen niet dat het gebruik van een elektrische verwarmingsoplossing zeker kan helpen om de jaarlijkse verwarmingsuitgaven met wel 30 procent of meer te verminderen.

De voordelen van een elektrische open haard

Wanneer je een elektrische open haard hebt, kun je die het hele jaar door gebruiken. Zomeravonden kunnen soms koel zijn, vooral als oktober in aantocht is. Ook tot ver in de lente kan het ’s nachts tamelijk koud blijven en dan is het vuur van een openhaard prettig. 

Met een elektrische haard in de woon- of slaapkamer kun je het hele jaar door warm en behaaglijk blijven zonder dat je de verwarming hoeft aan te zetten. Een elektrische haard is ideaal in het geval je gewoon een beetje extra warmte nodig hebt.