Vervanging van je kozijnen

Vervanging van je kozijnen

februari 14, 2022 0 Door Rik Veldhuizen

Door houtrot, beschadigingen, tocht, enkel glas of slecht sluitende deuren ontkom je niet aan het vervangen van je kozijnen. De zojuist genoemde oorzaken hebben veel invloed op de keuze om voor nieuwe kozijnen te kiezen, in deze blog gaan we nog wat verder in op de voordelen die nieuwe kozijnen met zich mee brengen. 

Het is belangrijk om niet te lang te wachten met het vervangen van je kozijnen. Verschillende beschadigingen aan je kozijn kunnen namelijk zorgen voor gevaarlijke situaties doordat je ruit onvoldoende ondersteuning krijgt. 

Ook wanneer je kozijnen er nog goed uitzien kan het lonen om deze te vervangen, denk hierbij aan betere isolatie en een verhoogde veiligheid. Ook bij een verbouwing kan het gunstig zijn om nieuwe kozijnen te plaatsen, vaak gebeurt dit bij het plaatsen van tuindeuren of een schuifpui. 

Lagere energiekosten door nieuwe kozijnen

Wanneer je woning al wat oudere kozijnen heeft is er een grote kans dat je onnodig veel geld kwijt bent aan stookkosten. Doordat oude kozijnen vaak slechter isoleren (al helemaal in combinatie met enkel glas) zorgen zij niet alleen voor veel tocht maar ook voor warmteverlies. Hierdoor moet je verwarming extra hard stoken om de temperatuur in huis nog op een aangename warmte te houden wat zorgt voor hoge energiekosten. De kozijnen van tegenwoordig zijn vaak een stuk beter geïsoleerd, hierdoor zullen de stookkosten na verloop van tijd terug gaan lopen omdat de warmte beter geïsoleerd wordt. 

Huis beter beschermt tegen inbraken met nieuwe kozijnen

Helaas vinden er in Nederland nog regelmatig woninginbraken plaats, toch kunnen nieuwe kozijnen bijdragen aan een veiligere woning. Dit doordat nieuwe kozijnen moeten voldoen aan eisen die gesteld worden vanuit de politie. Dit wordt het Politiekeurmerk SKG Veilig Wonen genoemd, bij kozijnen wordt dit toegepast door het sterke hang- en sluitwerk samen met de meerpuntsluitingen die toegepast zijn. 

Nieuwe look voor je woning

Naast een betere isolatie en meer veiligheid is er nog een reden waarom nieuwe kozijnen een goede toevoeging zijn voor jouw huis, dat is de uitstraling die nieuwe kozijnen kunnen toevoegen aan je woning. Oude kozijnen zien er vaak wat slechter uit wat afbreuk kan doen aan de uitstraling van de woning. Nieuwe kozijnen kunnen dit beeld relatief eenvoudig opfrissen. 

De juiste keuze voor je kozijnen en deuren

Er bestaat geen “beste” kozijn, dit komt doordat het van verschillende factoren afhankelijk is. Zo heeft iedereen andere wensen maar ook een ander budget, ook bestaan er verschillende voorkeuren voor bijvoorbeeld kunststof of aluminium. Er zijn voldoende experts die je kunnen helpen bij de keuze voor het perfecte kozijn voor jouw situatie. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en de eventuele kosten? Je kan vrijblijvend een offerte aanvragen bij kozijnen-tips.nl