Vuur voor in je tuin? Neem een vuurplaats!

Vuur voor in je tuin? Neem een vuurplaats!

december 13, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Een plekje voor vuur in je tuin hoeft niet gevaarlijk te zijn als je weet wat je doet. Hiervoor zijn er vuurkorven, pelletkachels, open haarden en andere meer primitieve vuurplaatsen voor buiten. Een stenen om metalen omhulsel zorgt ervoor dat houtblokken of brandbare pellets op de juiste plek blijven en geen brand veroorzaken in je tuin. Voordat je besluit tot een pelletketel kopen of een andere vuurplaats is hieronder een kleine selectie gemaakt van enkele van deze constructies om voor een veilige omgeving voor je vuur in de buitenlucht te zorgen.

Dancook 9000

Deze versie van een vuurplaats is de beste om op te koken. De afmetingen ervan zijn 50cm x 78cm x 74cm en is ideaal voor in de tuin.

Het heeft een Deens ontwerp en deze eigentijdse vuurplaats van chroomstaal heeft een elegante Scandi-look en kan buiten worden gelaten zonder te roesten, hoewel je een hoes apart kunt kopen. Er is ook een deksel beschikbaar, mocht u er een buitentafel van willen maken. Het is multi-fuel dus je kunt het gebruiken met hout of houtskool en het heeft een bijzonder goede warmteverdeling. Het is echt solide, met een uitstekende stalen bouwkwaliteit, en dat geldt ook voor de 6 mm-braadrooster – een wereld verwijderd van de dunnere die we tegenkwamen. We beoordelen het ook op draagbaarheid. Als je over andere onderwerpen wilt lezen kan je blogs vinden op woning leven waar je vergelijkbare producten aantreft voor in jouw woning of tuin.

De Woodee 600mm RVS vuurkorf met kookset en deksel

Als je van luxe houdt is deze vuurkorf wat voor jou. Het is 30cm x 46cm x 25cm groot.

De prijzen voor deze prachtige roestvrijstalen vuurkorven, die met de hand worden gemaakt in het landelijke Herefordshire, beginnen al vrij duur, maar hun duurdere vlaggenschip is onze favoriet. Het eikenbladontwerp geeft het een unieke, aantrekkelijke en rustieke afwerking, en werpt fonkelend licht uit de gaten en fungeert als de zuurstofopname van het vuur, waarbij lucht op verschillende niveaus wordt aangezogen om het hout consistent en efficiënt te laten branden. Het doet ook dienst als tuintafel en u kunt alles bereiden, van paella tot pannenkoeken en brood tot barbecues met behulp van de robuuste grill en kookplaat.

La Hacienda industriële stalen vuurplaats

Als je juist waar voor je geld wilt hebben is de La Hacienda de uitstekende keuze met afmetingen van 33cm x 58cm x 75cm.

Dit is onze topaanbeveling voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare en traditionele vuurplaats om ze lekker warm te houden op koelere avonden. Het zit op een laag niveau, waardoor het gemakkelijk is om meer houtblokken toe te voegen, en het is een geweldig formaat, zelfs voor een menigte, met handgrepen om het te verplaatsen (gebruik ze omdat het slepen het terras kan bevuilen) en ophangen wanneer niet in gebruik maken van.

Het wordt plat verpakt geleverd, maar het duurt een paar minuten voordat de stalen poten aan de gietijzeren trommel zijn bevestigd, die na verloop van tijd op natuurlijke wijze verweert. Schrik niet van de oppervlakteroest die na een paar maanden kan verschijnen – het maakt allemaal deel uit van de charme en maakt het niet minder duurzaam of efficiënt.