Waar heb je vochtbestrijding voor nodig in huis?

Waar heb je vochtbestrijding voor nodig in huis?

november 11, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Vochtplekken. We zullen er allemaal wel mee bekend zijn en willen natuurlijk het liefst voorkomen dat we ze in ons huis krijgen. Niet alleen zijn vochtplekken de eerste fase van schimmelvorming, en willen we erger natuurlijk koste wat het kost voorkomen, ook kunnen vochtplekken een broedplek voor bacteri├źn worden en schade toebrengen aan de afwerking van muren en vloeren in jouw woning. Dit is natuurlijk hartstikke zonde voor de staat van jouw huis, maar ook je gezondheid kan er erg onder gaan lijden. Vochtbestrijding kan in dit geval de ideale oplossing bieden. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Vochtbestrijding

Vochtbestrijding is ideaal wanneer je de Hoge luchtvochtigheid in huis wil bestrijden om zo te voorkomen dat er vochtplekken gaan ontstaan in jouw woning. Bij verschijnselen van vochtplekken is het verstandig om meteen in te grijpen, om erger te voorkomen. De vochtplekken kunnen overal in huis voorkomen en er zijn een heleboel verschillende oorzaken mogelijk. We zullen de verschillende mogelijke oorzaken voor vochtplekken in jouw woning voor je op een rijtje zetten. Deze kunnen dus op verschillende plekken in huis voorkomen. Zo kun je nagaan wat de mogelijke oorzaak is voor de vochtplekken in jouw huis.

De mogelijke oorzaken

Er zijn natuurlijk een heleboel mogelijke oorzaken voor de vochtplekken in jouw woning mogelijk. De meest voorkomende oorzaken zullen we voor je op een rijtje zetten. Zo worden vochtplekken op de vloer vaak veroorzaakt door waterinfiltratie, lekkages, condensatie of optrekkend vocht. De vlekken op de muren kunnen bijvoorbeeld worden veroorzaakt door optrekkend vocht, condensatie, lekkage of infiltratie. En de vlekken op het plafond zijn dan weer vaak het gevolg van condensatie of vocht dat afkomstig is van het dak. Dit zijn slechts een aantal van de veelvoorkomende oorzaken, het kan dus voorkomen dat de vochtplekken in jouw huis door iets anders worden veroorzaakt.