Waarom je telefoon laten maken als je het zelf kan?

Waarom je telefoon laten maken als je het zelf kan?

augustus 24, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Als je telefoon kapot is, is dat natuurlijk erg vervelend. Je kunt altijd bij een reparateur terecht, zoals Fixsupport, maar helaas hangt er altijd wel een prijskaartje aan het laten repareren van je telefoon. Daarom is het verstandig om eerst zelf te kijken naar je kapotte telefoon. Probeer erachter te komen wat er precies mankeert aan jouw telefoon, zodat je op zoek kunt gaan naar oplossingen. Er zijn namelijk verscheidene reparaties waarbij je dit helemaal zelf kunt aanpakken.

●     Barsten/krassen

Waarschijnlijk heb je het wel eens meegemaakt: barsten of krassen in je scherm. Balen! Misschien denk je wel als jij je telefoon laat vallen: hup op naar Iphone reparatie Den Haag, maar wat als ik je vertel dat je een gebroken scherm vaak zelf ook kunt repareren? Het klinkt misschien wat gek, maar tandpasta kan een oplossing bieden. Doe een beetje tandpasta op een wattenstaafje en maak hiermee cirkels over de kras. Ga hiermee door totdat de kras is verdwenen. Is het geen kras, maar een grote barst? Dan is het handig een nieuw telefoonscherm te bestellen.

●     Vocht

We denken allemaal dat het ons niet overkomt, maar toch gebeurt het regelmatig. Vooral bij degene die denken dat het niet gebeurt, namelijk je telefoon in de wc laten vallen. Tja, dan sta je even mooi te kijken als jouw telefoon niet waterbestendig is. Gelukkig is daar een oplossing voor. Je moet echter wel snel handelen. Haal je telefoon uit het water, haal de batterij uit jouw telefoon en leg je telefoon in een kommetje rijst. De rijst neemt dan het vocht op, waardoor je jouw telefoon weer kunt aanzetten.

 

●     Stof / vuil

Als je speakers of microfoon het niet meer doen, is de kans groot dat er viezigheid zoals stof en vuil in zit. Dit kun je makkelijk verwijderen door hier met een kruimeldief overheen te gaan. Een stofzuiger kan natuurlijk ook. Er zijn ook allerlei tutorials op het internet te vinden.