Wanneer koop je het beste een loungeset?

Wanneer koop je het beste een loungeset?

juli 12, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Met het mooie weer in opkomst wil iedereen natuurlijk lekker in de tuin zitten genieten van het zonnetje. Heerlijk relaxen met een drankje en goed gezelschap klinkt immers niet verkeerd. Een loungeset maakt deze activiteit dan een stuk aangenamer. Gelukkig hoeft een nieuwe loungeset niet veel geld te kosten als je met een aantal zaken rekening houdt. Hieronder verklappen we welke dit zijn! 

De beste tijd van het jaar om een loungeset te kopen

In Nederland is het weer maar een aantal maanden per jaar mooi genoeg om in de tuin te zitten, dus een loungeset kopen is niet iets waar je het hele jaar door aan denkt. In de koude en regenachtige maanden zitten we veel liever binnen! Maar als de eerste zonnestraaltjes zich laten zien, dan wil heel Nederland ineens een loungeset aanschaffen. Vanwege de grote vraag is dit alleen niet het beste moment om een nieuw exemplaar te kopen.

Het beste moment om een loungeset te kopen is wanneer er voorlopig geen mooi weer aankomt. De lente en de zomer zijn dus slechte momenten als je een nieuwe set wilt aanschaffen. Gezien de grote vraag zullen de prijzen in deze periode namelijk ook erg hoog zijn.

Je kunt dus het beste tot het najaar wachten om een nieuwe loungeset te kopen. Rond deze tijd willen de winkels van hun zomercollectie (inclusief loungesets) af, dus krijg je vaak flinke kortingen. Soms kunnen deze loungeset aanbiedingen oplopen tot wel 50% (of meer als je geluk hebt!). En als je goed bent in onderhandelen, dan kun je er soms nog extra korting van af krijgen. Verkopers willen immers zo snel mogelijk het oude zomerassortiment kwijt, zodat er weer ruimte vrijkomt voor herfst- en winterspullen. Loungebanken nemen veel ruimte in beslag en het kost de verkoper alleen maar geld als ze de onverkochte voorraden in het magazijn of in de winkelruimte kwijt moeten. 

Wat is voor jou het beste moment?

Het beste moment om een loungeset te kopen voor jou persoonlijk is uiteraard het moment waarop je er ook daadwerkelijk een nodig hebt. Echter kun je veel geld besparen als je vooruitdenkt. Voor je het weet, is het weer lente en zomer en dan ben je alweer te laat. In de regenachtige herfst moet je er misschien niet aan denken om in de tuin te zitten, maar het is voor je portemonnee uiteindelijk wel beter als je rond deze tijd op zoek gaat naar een nieuwe loungeset hoekbank voor in de tuin. De daaropvolgende lente en zomer zul je jezelf dankbaar zijn als je in de tuin op je nieuwe loungebank zit en ben je blij dat je er vroeg bij was!