Wat is een stapelaar en is het geschikt voor mijn magazijn?

Wat is een stapelaar en is het geschikt voor mijn magazijn?

mei 10, 2022 0 Door Rik Veldhuizen

Werken in een magazijn is zoals veel mensen zich kunnen voorstellen een zeer fysieke baan. Vooral als je met zwaardere goederen werkt kan dit uiteindelijk zijn tol gaan eisen. Juist daarom is het belangrijk om goede apparatuur zoals een stapelaar te hebben om het werk gemakkelijker te maken. Ook kan een stapelaar nuttig zijn om de ruimte in je magazijn te optimaliseren. Hierover lees je hieronder meer!

Wat is een stapelaar

Een stapelaar is een machine die wordt gebruikt om zware voorwerpen te verplaatsen door ze op te tillen en op een plank of in een andere ruimte te plaatsen. Stapelaars worden vaak gebruikt in magazijnen om goederen van en naar rekken te verplaatsen, maar ze kunnen ook worden gebruikt in andere omgevingen zoals fabrieken en bouwplaatsen. Stapelaars zijn belangrijk voor het verplaatsen van grote voorwerpen, maar ze kunnen ook gevaarlijk zijn als ze niet correct worden gebruikt. Daarbij is het goed om te weten dat een stapelaar vaak alleen wordt gebruikt voor intern transport. Dit is omdat vlakke vloeren essentieel zijn voor het werken met een stapelaar.

Stapelaars voor een magazijn

Als je een magazijn of andere opslagruimte hebt en graag wilt uitbreiden kunnen stapelaars ook een oplossing bieden. Zo kun je er voor kiezen om in plaats van uit te breiden in de breedte, hogere stellingen te laten bouwen. Hier kun je bijvoorbeeld pallets met goederen opslaan. Met een stapelaar kun je deze eenvoudig in de stellingen plaatsen en er weer uit halen. Dat is niet alleen praktisch maar scheelt ook nog eens in de beschikbare ruimte! Ook kan een stapelaar helpen om zware goederen te verplaatsen waar anders een steekkar voor nodig is.

Een elektrische stapelaar

Over het algemeen zijn er twee verschillende soorten stapelaars. Het gaat hierbij om het verschil tussen een elektrische stapelaar en een stapelaar die handmatig bediend moet worden. Logischerwijs werkt een elektrische stapelaar op elektriciteit. Hierbij is het wel belangrijk dat de stapelaar tijdig wordt opgeladen. Een handmatige stapelaar heeft dit probleem niet. Deze stapelaar wordt dus handmatig bediend. Het omhoog halen van de stapelaar werkt hier hetzelfde als bij een pompkar het geval is.

Een stapelaar kopen

Als je een stapelaar wilt kopen zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Het gaat hierbij voornamelijk om technische aspecten. Het eerste wat namelijk belangrijk is, is het hefbereik van de stapelaar. Dit gaat over tot hoe ver de stapelaar spullen kan verheffen. Daarnaast is het draagvermogen ook erg belangrijk. Beide deze aspecten hebben te maken met het soort spullen dat je in je magazijn opgeslagen hebt en hoe hoog je stellingen zijn. Inmiddels weet je precies wat een stapelaar is en of deze je kan helpen in je magazijn!