Wat kan een linkbuildingbureau voor mij doen?

Wat kan een linkbuildingbureau voor mij doen?

juli 21, 2022 0 Door Rik Veldhuizen

Uit een recent onderzoek met miljoenen zoekwoorden is gebleken dat backlinks naar een website de meest cruciale elementen zijn in de ranking op zoekmachines. Een website, in de ogen van Google, wint waarde met elke backlink die ernaar verwijst. Hierdoor komt jouw website hoger op de ranglijst, waardoor je meer relevante organische bezoekers op je website kunt aantrekken. Kijk hier wel mee uit, want niet alle backlinks hebben dezelfde waarde, denk maar aan backlink van een restaurant op de site van een autohandelaar. Hen je een natuurlijk linkprofiel? Dan beloont Google je in de zoekmachineresultaten. Dit kan erg uitdagend zijn, dus het inzetten van een linkbuilding bureau kan een verstandige keuze zijn.

Als je met linkbuilding zou willen beginnen, is het slim om eerst onderzoek te doen naar het verbindingsprofiel van uw site of webshop. Zo krijg je een goed beeld van de huidige omstandigheden en de aandachtspunten voor ontwikkeling. Op basis hiervan zal worden gekeken naar hoe het linkprofiel het beste versterkt kan worden en welke focuspunten er zijn. Daarnaast is kwaliteit over kwantiteit belangrijk om in de gaten te houden. Het gaat er niet om, om zoveel mogelijk backlinks te hebben naar je website, maar wel de kwaliteit van deze links. Als de website waar de link naar jouw pagina niet relevant is, dan heeft een backlink weinig zin. Google zal deze minder boordelen dan een backlink op een pagina die goed aansluit bij jouw website.

Ga je linkbuilding uitbesteden? Dan heb je vaak keuze uit meerdere linkbuilding pakketten. Het is dan belangrijk om bovenstaande punten goed in je achterhoofd te houden. Net als SEO is linkbuilding een investering voor op een langere termijn. Heb daarom geduld en laat het proces zijn werk doen.