Wat kost het bouwen van een moderne villa?

Wat kost het bouwen van een moderne villa?

oktober 1, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Als u van plan bent uw eigen moderne villa te gaan bouwen dan is het van groot belang om van te voren de kosten op een rijtje te zetten.

Het is natuurlijk onmogelijk een prijscalculatie te maken zonder dat u uw wensen op een rijtje heeft. Zo kunnen er veel bijkomende kostenposten om de hoek komen kijken zowel bij een casco huis als een woning die prefab is gebouwd.

Denk bijvoorbeeld aan een fundering, een architect hilversum met bouwbegeleider en de afwerking die gedaan moet worden na het casco bouwen van een huis zoals het plaatsen van nieuwe kozijnen of het indelen van uw nieuwe badkamer.

Prijsfactoren

De prijsindicatie is natuurlijk afhankelijk van vele factoren. Het bouwen van een geheel nieuw huis of nieuwbouwwoning klinkt op het eerste gezicht als een bijzonder dure aangelegenheid. Maar de praktijk leert dat het vaak veel goedkoper is dan een bestaand gelijkwaardig huis kopen.

Kubistische woning

Wat kost een huis bouwen?

Zoals we hierboven al hebben vermeld gaan de meeste vragen over de kosten van een nieuw huis bouwen of de kosten van het verbouwen van een huis.

De prijzen van prefab nieuwbouw woningen liggen tussen de 70,000 en 500,000 euro.

De gemiddelde te bouwen nieuwbouwwoning heeft een kostprijs van rond de 180,000 euro. Dit bedrag is los van de prijs van de grond en de overige kosten.

Hoe groter de woning des te duurder deze zal zijn om te laten realiseren.

Er zijn gelukkig min of meer standaard prijzen beschikbaar voor kubieke meters (m3) waarmee de prijs berekend kan worden. De prijzen per kubieke meter ( m3 ) zijn natuurlijk wel afhankelijk van de manier waarop er gebouwd wordt.

Het spreekt voor zich dat een luxere afwerking van een te bouwen huis meer gaat kosten dan wanneer het simpeler gedaan wordt.