Wat zijn de voordelen van op maat gemaakte gordijnen?

Wat zijn de voordelen van op maat gemaakte gordijnen?

mei 5, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Ben jij net als zoveel andere mensen ook van plan om gebruik te maken van gordijnen in jouw woning? Dan zal je daarvoor een keuze moeten maken tussen twee opties. In eerste instantie kan je kiezen voor standaard gordijnen. Dit betekent dat je genoegen neemt met gordijnen die over standaard afmetingen beschikken. Daarnaast is het echter ook mogelijk om te kiezen voor op maat gemaakte gordijnen. Voor deze gordijnen geldt dat ze zeer precies worden gemaakt op maat van de afmetingen die jij wenst. Voor veel mensen is dit de meest logische keuze, maar op welke voordelen kan je daar nu precies bij rekenen? Wij zochten het voor je uit! 

1.) De stijl van de gordijnen kan je volledig zelf bepalen 

Voor veel mensen de belangrijkste reden om te kiezen voor op maat gemaakte gordijnen is terug te vinden in het feit dat je op die manier volledig zelf de stijl van de gordijnen kan bepalen. Het spreekt voor zich dat er ook op de markt tal van verschillende soorten gordijnen zijn terug te vinden in de meest uiteenlopende stijlen. Toch is de kans zeker bestaande dat de stijl waar jouw voorkeur naar uitgaat geen deel uitmaakt van het standaard assortiment. In dat geval zit er dan ook doorgaans helemaal niets anders op dan te kiezen voor maatwerk gordijnen. Toch hoeft dat niet per se een nadeel te zijn. Voor veel mensen geldt dat ze zelfs automatisch naar dit soort gordijnen kijken.

2.) Op maat gemaakte gordijnen passen bij alle ramen 

Het tweede voordeel heeft te maken met het feit dat op maat gemaakte gordijnen perfect passen bij alle soorten ramen. Het spreekt voor zich dat het altijd mogelijk is dat de ramen in jouw woning niet over standaard afmetingen beschikken. Is er sprake van afwijkende afmetingen? Dan spreekt het voor zich dat standaard gordijnen wellicht niet geschikt zullen zijn. De keuze  voor maatwerk exemplaren zal dan wellicht al snel zijn gemaakt. Standaard gordijnen hangen voor een raam met bijzondere afmetingen zorgt er in de praktijk immers altijd voor dat een gedeelte van het raam bijvoorbeeld niet kan worden afgedekt. Zo schiet het gordijn haar functie eigenlijk voorbij. 

3.) Maatwerk gordijnen hoeven echt niet zo duur te zijn

Last but not least is het zo dat er vaak wordt verwacht van op maat gemaakte gordijnen dat ze echt over een torenhoog prijskaartje beschikken. Dat hoeft echter zeker niet per se het geval te zijn, integendeel. Het is namelijk zo dat heel wat verschillende factoren altijd de prijs van maatwerk gordijnen beïnvloeden. Het gaat hierbij dan onder meer om:

  1. De precieze afmetingen waar de gordijnen over dienen te beschikken; 
  2. Het soort stof waar gebruik van wordt gemaakt in de gordijnen;

Door te kiezen voor een wat meer voordelige stof is het mogelijk om de kosten van je maatwerk gordijnen aanzienlijk te drukken. Het is dus zeker een compleet foute aanname om te stellen dat gordijnen die op maat worden gemaakt altijd over een zeer hoge kostprijs moeten beschikken. Een beetje vergelijken en grondig de verschillende stoffen onder de loep nemen kan al wonderen doen.

Maak je ruimte compleet met de gordijnen van Echtgordijn!