Welke handdoek is het beste geschikt voor de sauna?

Welke handdoek is het beste geschikt voor de sauna?

januari 17, 2022 0 Door Rik Veldhuizen

Een handdoek is erg belangrijk bij een bezoek aan de sauna. Maar wat voor soort handdoek is nu het beste geschikt? Als je naar de sauna gaat wil je wel dat je handdoek aan een aantal eisen voldoet. Een goed saunahanddoek kies je dan ook zorgvuldig uit. Op strandlaken.nl vind je hoe dan ook een uitgebreid assortiment.

Waar dient een saunahanddoek voor?
Een saunahanddoek is bedoeld om jezelf mee af te drogen, op te zitten en jezelf mee te bedekken. Een sauna handdoek is daarom vaak lekker groot. De meeste sauna handdoeken zijn dan ook tussen de 70 en 100 cm breed en tussen de 170 en 200 cm lang. Speciale saunahanddoeken zijn vaak voorzien van klittenband, zodat je ze vast kunt zetten als je ze omslaat. Dat is wel zo prettig. Verder zijn saunahanddoeken er uiteraard in allerlei verschillende kleuren, printjes en maten. Saunahanddoeken zijn vaak gemaakt van katoen of anders bamboe. Beide stoffen nemen namelijk erg goed vocht op. Bovendien vallen deze stoffen heerlijk soepel. Moet je een speciale saunahanddoek hebben?
Het is niet noodzakelijk een speciale saunahanddoek te gebruiken als je naar de sauna gaat. Het grootste verschil met een normale handdoek is vooral het klittenband dat hierboven al beschreven wordt. Dit zorgt ervoor dat je de handdoek gemakkelijk om je middel kunt slaan en stevig vast kunt zetten, zodat hij zomaar niet afzakt. Maar als je liever een normale handdoek gebruikt kan dat natuurlijk ook.

Een hamamdoek als saunahanddoek
Een hamamdoek is ook ideaal om te gebruiken als saunahanddoek. Ze zijn er in de juiste maten en ze zijn goed absorberend. Bovendien zijn ze erg compact en lichtgewicht, waardoor je ze gemakkelijk mee kunt nemen en ze weinig ruimte innemen in je tas. Tenslotte is een hamamdoek vanwege de dunne, soepel vallende stof uitermate geschikt om om te slaan wanneer je jezelf wilt bedekken.