Welke soorten LEDstrips kan je het beste kopen?

Welke soorten LEDstrips kan je het beste kopen?

november 17, 2021 0 Door Rik Veldhuizen

Een LED stip is een flexibele snoer, die ook wel een lichtslang wordt genoemd. Op het snoer zitten meerdere lampjes gesoldeerd. Er worden verschillende strips verkocht met 60, 84 en 120 LED’s per meter. Hoe meer LED’s een strip heeft hoe feller het licht is. Je hoeft je geen zorgen te maken dat de strip te fel is, omdat je de strip ook kan dimmen. Dat is heel handig omdat je zelf kan bepalen hoe fel je de strip wilt hebben. De meeste lichtslangen hebben een plakzijde aan de achterkant, zo kan je de strip installeren op de plek waar jij de strip wilt hebben. Mensen gebruiken tegenwoordig steeds meer lichtslangen. LED lichtslangen worden steeds meer gebruikt omdat ze heel erg handig en zuinig zijn. LED lichtslangen heb je in verschillende soorten en maten. Als je een strip wilt aanschaffen, dan is het belangrijk dat je goed onderzoek doet naar welke strip aan jouw eisen voldoet. LED snoeren kan je op verschillende manieren gebruiken, en de strips kan je inkorten of verlengen naar jouw voorkeur. LED verlichting geeft een modern lichteffect aan de ruimte waar de strip wordt geïnstalleerd.

Welke soorten LED strips kan je het beste kopen?

Er zijn heel veel verschillende soorten lichtslangen. De meest gebruikte strips zijn witte ledstrips, RGB LED stips, RGBW strips. Een witte LED strip geeft alleen wit licht. Witte strips zijn wel verkrijgbaar in verschillende soorten tinten wit. RGB staat voor red green blue, dit betekent niet dat de strip alleen rood groen en blauw licht geeft. Een RGB strip kan elke kleur geven behalve wit. RGBW strips geven elke kleur en ook wit, dit betekent dat alle kleuren en wit kunnen worden gemengd. Je kunt het beste een RGBW LED strip kopen. Een RGBW strip heeft elke kleur en ook wit. Je kan dus elke kleur gebruiken die je maar wilt, daarom is dit de beste keuze als je een strip wilt aanschaffen.

Waarvoor kan je LED strips gebruiken

LED lichtslangen kan je het beste gebruiken in ruimtes zoals de in de slaapkamer, de woonkamer, de keuken of in de badkamer. Je kunt de strips het beste gebruiken in deze ruimtes, omdat je de ruimtes een goede sfeer kan geven met behulp van verlichting. In de woonkamer kan je de strips bijvoorbeeld achter de televisie of onder de bank zetten. Dit geeft een mooi effect omdat je niet ziet waar het licht vandaan komt.