Woonkamer inrichten? Ken je metingen

Woonkamer inrichten? Ken je metingen

augustus 1, 2022 0 Door Rik Veldhuizen

De woonkamer is ongetwijfeld een van de belangrijkste kamers in je huis. Je woonkamer dient als je entertainmentcentrum. Ook worden hier de heerlijke familie filmavonden gegeven en is het verzamelpunt voor bezoekers. Er moet één ding gebeuren voordat je je ideeën voor het ontwerpen van je woonkamer op papier kunt zetten. Dit is namelijk dat je alle afmetingen moet hebben. Als je niet alle hoeken en lengtes van je hele woonkamer meet kan het ontwerp, de raambekleding, de meubels en het goedkoop vloerkleed onnauwkeurig of onverenigbaar zijn met de kamer. De indeling van de ruimte wordt beperkt door muren met zowel ramen als deuren. Let dus goed op deze plaatsen. Neem deze schets mee als je gaat winkelen. Het helpt ongelukken te voorkomen en meubels te bestellen die de verkeerde maat hebben.

Kies je stijl

Het moeilijkste bij het inrichten van je woonkamer is het vinden van je stijl. Als je echter uiteindelijk weet hoe je wilt leven, bepaal je de parameters voor waar en hoe je meubelen gaat kopen. Denk aan de ontwerp esthetiek die je wilt benadrukken. Je wilt zowel modern als eigentijds hebben of juist uitnodigend. Het kiezen van een stijl kan je helpen te bepalen wat je nodig hebt. Het kopen van een comfortabele bank en een volero vloerkleed kan bijvoorbeeld belangrijker zijn dan het toevoegen van accent stoelen als je weet dat je tijd zult besteden aan tv kijken in de woonkamer. Een loveseat in combinatie met accent stoelen en voetenbankjes daarentegen kan je meer vrijheid geven om een ​​zithoek te ontwerpen waar het gesprek begint als je feestjes gaat houden.

Stel je de lay-out voor

Je hoeft geen binnenhuisarchitect te zijn om je woonruimte in te delen. Door een kamerindeling te tekenen, kun je beslissen welke meubels je wilt kopen. Het kan je ook vertellen of je ruimte hebt voor een barkast of zelfs een sofa. Het kan je ook helpen te beseffen dat je geen ruimte hebt voor een extra kast om de serviescollectie van je gezin te tonen. Indeling of plattegrond is de eerste fase bij het bedenken van je woonruimte. Geef ook prioriteit aan de plaatsing van cruciale kamer componenten.