Zo ga je duurzaam op vakantie!

Zo ga je duurzaam op vakantie!

juli 5, 2022 0 Door Rik Veldhuizen

Een veelbesproken thema de afgelopen jaren is duurzaamheid. De reden hiervan is niet gek, want we weten tegenwoordig steeds beter wat goed is voor zowel mens als milieu. Het liefste willen we hier allemaal een steentje aan bijdragen. Dit kan door middel van bijvoorbeeld het scheiden van afval, maar daarnaast zijn er nog meerdere manieren. Wanneer je het hebt over duurzaamheid denk je niet per se snel aan op vakantie gaan. Toch kun je dit goed combineren met elkaar. Alleen hoe doe je dat? Hieronder lees je meer over het duurzaam op vakantie gaan!

Wat houdt duurzaamheid in?

Je hebt het woord waarschijnlijk al wel vaker voorbij horen komen. Wanneer je het hebt over duurzaamheid, heb je het over de economische, sociale en leefomgeving behoeftes. Er wordt gekeken naar de behoeftes die er nu zijn, maar wel naar de effecten die het kan hebben op de toekomstige generaties. Je wilt natuurlijk niet dat je door middel van je gedrag nu, iets kapot maakt voor de toekomst. Omdat we nu steeds beter weten wat wel en niet goed is, is het des te belangrijker hier ook echt rekening mee te houden. 

Duurzaamheid in het dagelijkse leven

Dagelijks zijn er veel mensen die rekening houden met duurzaamheid. Dit is natuurlijk een erg fijne gedachte, omdat je dan weet dat het beter zal zijn met de effecten in de toekomst. Wanneer mensen zich dagelijks bezighouden met duurzaamheid kun je denken aan het scheiden van afval. Daarnaast zie je ook veel mensen hun woningen isoleren. Dit doen ze door bijvoorbeeld het glas te vervangen van enkel naar dubbel glas of muren en vloeren goed te isoleren. Niet alleen hun woning is een aspect waarbij ze rekening kunnen houden met duurzaamheid, want ook de auto’s veranderen erg. Hierbij schaffen ze een elektrische auto aan, waardoor je geen overbodige vuile uitlaatgassen hebt. Wanneer je de elektrische auto aanschaft, is dit goed in combinatie met zonnepanelen. Dan kan de auto gebruik maken van de opgewekte natuurlijke energie. 

Duurzame vakantiereis en bestemming

Iedereen is wel eens toe aan vakantie. Het liefste ga je wel zo duurzaam mogelijk op vakantie. Vaak kiezen mensen ervoor om in het buitenland op vakantie te gaan. Hierdoor komt er ook een reis daar naartoe kijken. Om die reis te maken kiezen mensen ervoor om met de auto of het vliegtuig te gaan. Toch is dit niet erg goed voor de duurzaamheid. Wanneer je toch graag met de auto gaat, kun je het beste kiezen om met een elektrische auto te gaan. Daarnaast is de allerbeste keuze om met het openbaar vervoer, zoals een trein, te gaan. Hierdoor voorkom je overbodige uitlaatgassen en hoef je daarnaast zelf weinig te doen. Door middel van het openbaar vervoer kom je snel en makkelijk op de juiste locaties.

Een duurzame vakantiewoning

Wanneer je duurzaam op locatie bent gekomen, wil je natuurlijk wel dat je dan ook in een zo duurzaam mogelijke vakantiewoning kunt zitten. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om op vakantie het afval te scheiden, maar een duurzame vakantiewoning zou al helemaal handig zijn. Bij een duurzame vakantiewoning, kun je namelijk energiezuinig vakantie houden. Je hebt erg veel verschillende modellen van duurzame vakantiewoningen, waardoor je zonder stress lekker duurzaam vakantie kunt houden. Wie wilt dat nu niet?