Zo haal je het vakantiegevoel in huis

Zo haal je het vakantiegevoel in huis

januari 16, 2023 0 Door Rik Veldhuizen

Kun je niet wachten om weer lekker op vakantie te gaan, maar is het nog lang niet zo ver? Dan hebben we een leuke tip voor je: haal het vakantiegevoel in huis! Met een paar leuke items of aanpassingen kun je dat fijne vakantiegevoel ook in eigen huis beleven. Maar hoe dan precies? Hieronder delen we onze ideeën en tips.

Vakantiefoto’s aan de muur

Heb je goede herinneringen aan een bepaalde vakantiebestemming? Dan kan het een leuk idee zijn om deze een toonaangevende plek in je huis te geven. Zo kun je een foto laten bedrukken op canvas en deze aan de muur hangen, maar kun je het ook kleiner houden en magneetjes laten maken voor op de koelkast. Dit is immers een plek waar je toch een paar keer per dag komt! Kortom, het idee is dat je vaker wordt herinnerd aan die fijne vakantiebestemming. Bijvoorbeeld aan die goede tijd bij een camping Lago Maggiore of tijdens een vakantie op Ibiza!

Hangmat in de tuin of op zolder

Denk je nog vaak terug aan die tijd toen je lag te luieren in de hangmat op een tropisch eiland? Dat kan natuurlijk ook gewoon thuis! Hang bijvoorbeeld een hangmat op in je tuin of op de zolder. Hoe relaxt is dat? Hierdoor beleef je een fijn vakantiegevoel in eigen huis en ga je qua gedachte weer even terug naar die fijne camping Costa Brava aan zee. Met een beetje fantasie zie je de palmbomen weer voor je en voel je het zonnetje lekker op je bol branden. Heerlijk!

Haal je favoriete vakantiedrankje in huis

Wat drink jij graag op vakantie? Is het een ijskoud biertje, een tropische cocktail of zo’n heerlijke Mojito? Wat het ook is: je kunt dat drankje natuurlijk ook gewoon mee nemen tijdens de dagelijkse boodschappen. Nodig je (vakantie)vrienden uit en ga weer even terug naar het moment waar dat heerlijke drankje zo lekker smaakte. Bijvoorbeeld de Bintang op Bali, de rode Sangria in Spanje of de Limoncello van Italië!

Hoe ga jij het vakantiegevoel in huis halen?

En.. beginnen er bij jou al lichtjes te branden hoe je op een leuke manier de vakantie in huis kan halen? Deel jouw ideeën dan met ons. Tot slot hopen we dat we je wat inspiratie hebben bezorgd, want ook thuis kun je op een creatieve manier dat fijne vakantiegevoel ervaren!