Zo wordt een gietvloer in een badkamer gelegd

Zo wordt een gietvloer in een badkamer gelegd

mei 10, 2022 0 Door Rik Veldhuizen

Wil je ook weten hoe een gietvloer in een badkamer wordt gelegd? Gietvloeren worden steeds populairder omdat ze zo veelzijdig en duurzaam zijn. Daarnaast hebben gietvloeren in badkamers en andere ruimtes een moderne uitstraling. In deze blog leggen we uit hoe een gietvloer in je badkamer wordt gelegd. Dus, als je nieuwsgierig bent naar dit proces, lees dan verder voor meer informatie!

Een gietvloer in je badkamer

Gietvloeren in badkamers zien we steeds vaker terugkomen. Dit komt doordat een gietvloer vele voordelen biedt ten opzichte van andere soorten vloeren. Doordat de gietvloer geen naden heeft is dit de meest hygiënische optie als het op badkamer vloeren aankomt. Dit komt doordat er zo geen vuil, kalk of bacteriën in voegen vast kunnen zitten. Dit maakt de vloer ook makkelijk schoon te maken. Een gietvloer in je badkamer is ook geschikt voor vloerverwarming, wat ook steeds populairder in badkamers wordt.

Een gietvloer leggen in de badkamer

Het leggen van een gietvloer in de badkamer of andere ruimte van het huis is een proces dat meerdere dagen kost. Dat komt omdat de gietvloer niet simpelweg gelegd kan worden. Er moeten eerst verschillende lagen worden aangebracht die allemaal de tijd moeten hebben om uit te harden. Als eerste moet de ondervloer geëgaliseerd worden. Dit is vooral het geval als de vloer oneffenheden heeft of niet goed strak is. Hierna wordt de ondervloer stof en vetvrij gemaakt waarna de vloer wordt geschuurd. Dit is belangrijk omdat de primer dan beter aan de vloer hecht.

De lagen van een gietvloer in je badkamer

De primer is dus eigenlijk de eerste laag van de gietvloer in je badkamer. De primer zorgt ervoor dat de uiteindelijke gietvloer beter hecht. Een andere werking van de primer is dat deze ervoor zorgt dat de gietvloer later niet in de ondervloer gaat trekken. Zoals je je kan voorstellen is dit dus een erg belangrijke stap voor de gietvloer in je badkamer Het uitharden van de primer duurt ongeveer 12 uur. Hierna wordt de zogeheten schraplaag aangebracht. Deze laag zorgt voor een egale ondergrond waarbij de laatste oneffenheden nog worden opgevuld. Na 18 uur is ook deze laag volledig opgedroogd.

Een gietvloer in je badkamer laten leggen

Dan wordt de gietvloer zelf uiteindelijk in je badkamer gelegd. Ook wordt er daarna nog een topcoat aangebracht. Deze topcoat beschermt je vloer zodat deze langer meegaat. Zoals je je inmiddels goed voor kunt stellen gaat er dus een hoop werk zitten in het leggen van een gietvloer badkamer. Dit is dan ook een van de redenen dat mensen dit karwei vaak over laten aan specialisten. Zo weet je zeker dat je kan genieten van een kwalitatief goede gietvloer!