Zorgen dat iedereen naar jouw muren kijkt!

Zorgen dat iedereen naar jouw muren kijkt!

oktober 3, 2022 0 Door Rik Veldhuizen

Stel je voor dat je gaat verhuizen of dat je toe bent aan vernieuwing van je huis. Het eerste waar je waarschijnlijk aan denkt is de muren van kleur veranderen en vaak beginnen mensen dan met de woonkamer. De woonkamer is de centrale plek van het huis en daar zijn de gasten dan ook het meest. Het is daarom ook logisch om te kijken naar muurdecoratie. Wat voor soort muurdecoratie woonkamer is er en wat past er bij jouw woonkamer? Muurdecoratie voor in de woonkamer is vaak handig omdat dat ook wel de blikvanger wordt genoemd, mensen kijken naar de muren en vormen daarop een mening over jou. 

Waarvoor wanddecoratie?

Je kan voor verschillende soorten wanddecoratie woonkamer soorten kiezen. Je hebt handige soorten wanddecoratie, maar je hebt bijvoorbeeld ook wanddecoratie dat alleen dient voor uiterlijk. Het belangrijkste van wanddecoratie is dat het dient als een echte eye-catcher. Jij wilt stiekem ook dat wanneer mensen naar jouw woonkamer kijken dat je je gewaardeerd voelt. Het is de perfecte methode om karakter aan jouw woning te voegen en echt te kijken naar wat jij bij jezelf vindt passen. Dat is vaak leuk, omdat je dan ook jezelf leert kennen in het proces. 

Wat voor soort wanddecoratie?

Het is belangrijk om te kijken naar de soorten wanddecoratie. Wil jij bijvoorbeeld meer dat mensen er naar kijken en verder niks, dan moet je bijvoorbeeld denken aan een poster of een soort hangend beeld of een schilderij, kunst wordt vaak erg gewaardeerd, omdat iedereen zijn eigen interpretatie eraan kan linken en het een mooie uitstraling geeft. Je kan ook meer denken aan handige wanddecoratie. Voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld een wandrek waar je jassen, tassen, paraplu’s enzovoort kan ophangen, of een wandklok kopen. Een wandklok is simpelweg gewoon een klok die je aan de muur hangt, zodat je eenvoudiger de tijd kan lezen.  Ideaal als je nuttige dingen aan de muur wil hangen!

Modern of ouderwets?

Er zijn natuurlijk twee uitblinkers bij de thema’s. Je hebt moderne decoratie, hierbij moet je denken aan een woonstijl dat zich kenmerkt aan sereniteit met gewaardeerde materialen zoals wol, zijde en grote tegels. Je kan dat altijd heel mooi combineren met bijvoorbeeld een houten vloer, omdat dat een elegantere uitstraling geeft. Bij ouderwetse muurdecoratie moet je meer denken aan de 80’s en 90’s, dat is meer retro gerelateerd.  Een retro woonkamer straalt warmere kleuren uit zoals rood en blauw en geeft natuurlijk de oudere retro look weer! Het maakt niet uit of jij van modern houdt of ouderwets, zo lang jij je maar thuis voelt in jouw eigen woonkamer, dat is namelijk het belangrijkst!

Hulp nodig?

Natuurlijk, is het logisch dat je moeite hebt met het kiezen van welke looks en welke decoratie bij jouw woonkamer past. Daarom is het vaak handig om een soort whiteboard te maken met al de ideeën en stijlen die je in je hoofd hebt en dat vorm te geven, zo kan je kijken naar wat goed bij je past. Verder, is het handig om met vrienden en familie te kijken naar wat jij eigenlijk echt mooi vindt en hun advies te vragen. Daarnaast, is het handig om inspiratie op te doen op verschillende sites om je zelf een zet in de goede richting te geven.